2020-09-29 10:08:58• hírek • Bede Emőke

Nyereményjátékkal egybekötött e-hulladékgyűjtés indul Szatmárnémetiben

Képünk illusztráció. Forrás pexels.com
Képünk illusztráció. Forrás pexels.com

Kallódik a padláson egy régi tévé? Esetleg a nagyi rég nem használt porszívója is csak foglalja a helyet? Ha már nem őrizgetné tovább őket, hanem szívesen megszabadulna tőlük, akkor ne az szemétkonténerbe vagy amellé dobja, hanem juttassa el egy gyűjtőpontra.

Az elektronikus hulladék újrahasznosításának világnapja alkalmából a romániai RoRec Egyesület ismét nagyszabású akciót szervez, melynek célja, hogy tudatosítsa a lakosságban az ilyen jellegű hulladékok újrahasznosításának fontosságát.


Ennek apropóján a szeptember 28. és október 25. közötti időszakban az ország nagyobb városaiban, köztük Szatmárnémetiben is gyűjtőakciót szerveznek, melynek során úgy magánszemélyektől, mint cégektől elszállítják az olyan méretes elektronikai hulladékokat, melyeket egyedül nehéz volna elvinni a gyűjtőpontokra. Mindazok, akik szeretnének élni e lehetőséggel, tárcsázzák a hétfőtől szombatig hívható 0800.444.800-as telefonszámot, vagy regisztrálják kérésüket a colecteaza.ro oldalon


Emellett október 17-én, 9 és 15 óra között városszerte több gyűjtőpontot is felállítanak: az említett napon a Ioan Slavici Főgimnáziumnál, valamint a Vasile Lucaciu, a Rákóczi Ferenc, a Mircea Eliade, a Ion Creanga, az Avram Iancu, a Balcescu-Petőfi és az Octavian Gova Általános Iskoláknál is várják mindazokat, akiknek lapul otthon valamilyen kidobásra ítélt készüléke.


S hogy miért érdemes leadni a megunt kacatokat a környezettudatosságon kívül? Mert akár nyerni is lehet. Ez alkalommal 5 kézi mixert, 5 kávéfőzőt, 5 szerszámkészletet és 2 mikrohullámú sütőt sorsolnak ki mindazok között, akik részt vettek az akcióban. A sorshúzásra október 26-án kerül sor a Depozitelor 23-as szám alatt, a e-hulladék gyűjtő központban. További információkért érdemes felkeresni a colecteaza.ro oldalt.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: